پرش به محتوا

۵۱دصد از بلاک‌های اتریوم با پیروی از تحریم‌های آمریکا ساخته می‌شود؛ نگران سانسور تراکنش‌ها باشیم؟

۵۱دصد از بلاک‌های اتریوم با پیروی از تحریم‌های آمریکا ساخته می‌شود؛ نگران سانسور تراکنش‌ها باشیم؟

۵۱دصد از بلاک‌های اتریوم با پیروی از تحریم‌های آمریکا ساخته می‌شود؛ نگران سانسور تراکنش‌ها باشیم؟

 

اطلاعات وب‌سایت mevwatch.info نشان می‌دهد با گذشت یک ماه از انجام به‌ روزرسانی مرج اتریوم، ۵۱درصد از بلاک‌ های شبکه این ارز دیجیتال با استفاده از سرویس‌هایی ساخته می‌شود که از تحریم‌ های آمریکا پیروی می‌کنند. همین مسئله نگرانی کارشناسان را از اعمال تحریم‌ های اقتصادی آمریکا در شبکه اتریوم بیشتر کرده.

به گزارش کوین تلگراف، مارتین کوپلمن (Martin Köppelmann)، هم‌ بنیان‌گذار نوسیس (Gnosis) دراین‌ باره گفت:

به نقطه بازگشت ناراحت‌ کننده دیگری در مبحث سانسور تراکنش‌ها رسیده‌ایم: ۵۱درصد. این یعنی اگر اعتبارسنج‌های تسهیل‌کننده سانسور تصمیم به توقف تأیید بلاک‌ های سانسورنشده بگیرند، در نهایت به‌ شکلی معمول قادر خواهند بود یک زنجیره ۱۰۰درصد سانسور شده را ایجاد کند.

۵۱دصد از بلاک‌های اتریوم با پیروی از تحریم‌های آمریکا ساخته می‌شود؛ نگران سانسور تراکنش‌ها باشیم؟

نمودار سهم بلاک‌های سازگار با تحریم‌های آمریکا از زمان به‌ روزرسانی مرج اتریوم.

دفتر کنترل سرمایه‌ های خارجی یا همان اوفک (OFAC) نهاد مسئول در زمینه اعمال تحریم‌های تجاری و اقتصادی ایالات متحده است و زیر نظر وزارت خزانه‌ داری این کشور کار می‌کند. سرویس‌ هایی که درباره آنها صحبت شد (MEV-Boost relays) نیز نهادهای دقیقی هستند که در نقش واسطه تهیه‌ کنندگان بلاک‌ها (اعتبارسنج‌ها) را به سازندگان بلاک‌های متصل می‌کنند. از این طریق‌، تمام اعتبارسنج‌ های شبکه مبتنی بر اثبات سهام اتریوم قادر خواهند بود می‌توانند فرایند تولید بلاک‌ها را برون‌ سپاری کرده و این نقش را در اختیار دیگر سازندگان بلاک‌های شبکه قرار دهند.

نمودار بالا نشان می‌دهد از زمان اجرای ارتقای مرج اتریوم، چند درصد از بلاک‌های این شبکه با استفاده از واسطه‌ هایی ساخته شده‌اند که از تحریم‌های اوفک پیروی می‌کنند. با تغییر سازوکار اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام، این سرویس‌ها امکانی فراهم کردند تا تولید بلاک‌ها در شبکه اتریوم توزیع‌ شده‌ تر انجام شود و این نقش دیگر تنها در اختیار گروه کوچکی از ماینرها نباشد.

لین آلدن (Lyn Alden)، استراتژیست و کارشناس سرمایه‌گذاری، در این رابطه گفت:

ساخت بلاک‌های اتریوم از ۹درصد برابر با تحریم‌ های اوفک، طی یک ماه گذشته به ۵۱درصد برابری رسیده‌اند و سهم سرویس‌ های برون‌سپاری تولید بلاک نیز افزایش یافته است.

لاچان فینی (Lachan Feeney)، مدیرعامل شرکت لبریز (Labrys) که این داده‌ها را در وب‌سایت mevwatch.info عرضه کرده است، در رابطه با شکل‌ و شمایل و سختی این دست از تحریم‌ها و سانسور تراکنش‌ها می‌گوید «اهمیتی ندارد که چقدر منتظر انجام یک تراکنش بوده‌اید یا اینکه چه مبلغی برای کارمزد آن پرداخت کرده‌اید؛ هرگز نمی‌توانید به نقطه‌ای دست پیدا کنید که تراکنش‌ های تحریم‌شده شما در بلاک چین گنجانده شوند».

به گفته فینی، تحت این سناریو برای سانسور تراکنش‌ها در شبکه اتریوم، نودها طبق قانون مجبور به کنار‌گذاشتن بلاک‌هایی خواهند شد که این دست از تراکنش‌ ها در آنها وجود دارد.

او می‌گوید حتی در صورت اجرای تحریم به شکل نرم‌ تر، یعنی وضعیتی که تراکنش‌ های تحریم‌ شده نیز در نهایت در شبکه تأیید می‌شوند، احتمالاً مدت‌ زمان انتظار برای تأیید تراکنش‌های تحریمی طولانی‌تر و کارمزد آنها بیشتر خواهد شد و در نتیجه تجربه کاربری از فعالیت در شبکه اتریوم به شکلی غیراستاندارد در خواهد آمد.

طبق شرح مجموعه لبریز، در حال حاضر ۷ سرویس اصلی ارائه‌ دهنده خدمات برون‌سپاری تولید بلاک‌های اتریوم وجود دارد که شامل «Flashbots» ،«BloXroute Max Profit» ،«BloXroute Ethical» ،«BloXroute Regulated» ،«BlockNative» ،«Manifold» و «Eden» می‌شود و از این ۷ سرویس، ۳ مورد از آنها را تحریم‌های اوفک پیروی نمی‌کنند. بلاک‌های ساخته‌ شده با ۴ سرویس دیگر هیچ تراکنشی را که با قرارداد هوشند میکسر تورنادو کش (Tornado Cash) یا دیگر آدرس‌های تحریم‌ شده توسط دولت آمریکا مرتبط بوده‌اند، شامل نمی‌شوند.

لینک خبر: ارزدیجیتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کارگزاری ویندزور